η βιβλιοθήκη

Τα νέα της βιβλιοθήκης

Αποτελέσματα διαγωνισμού "Βιώσιμη Ενέργεια και Ψηφιακό βίντεο" (δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός «Βιώσιμη Ενέργεια και Ψηφιακό Βίντεο, Yourvid Save Energy». Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Μαγνησίας http://ekfe.mag.sch.gr/ και η Σχολική Βιβλιοθήκη, συμμετείχαν με μία τρίλεπτη παρουσιάση ενός πρότυπου μοντέλου οικολογικής κατοικίας που μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα από μαθητές και στη συνέχεια να πειραματιστούν πάνω σε αυτό. Το βίντεο ήρθε πρώτο τόσο στον πανελλήνιο όσο και στον πανευρωπαϊκο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βίλνιους της Λιθουανίας με συμμετοχές από Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Λιθουανία. Ο φορέας υλοποίησης για τη χώρα μας ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης. http://www.nhmc.uoc.gr/news/ysecontest.html (Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά, μαζί με το οικολογικό σπίτι, ο Κώστας Πιτσάβας, ηλεκτρολόγος εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο Σεραφείμ Σπανός, φυσικός, υπεύθυνος ΕΚΦΕ Μαγνησίας και ο Κώστας Αμυγδαλίτσης ηλεκτρονικός, υπεύθυνος Σχολικής Βιβλιοθήκης.

δείτε το βίντεο

Βιώσιμη Ενέργεια και Ψηφιακό βίντεο (δημοσίευση 4 Απριλίου 2011)

Οι φορείς CECE ‑Spanish Confederation of Centers for Teaching‑ (SP), Ave Maria Schools (SP), CSVM (IT), EEN (IT), Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (GR), Kolping-Bildungswerk Wuerttemberg  (DE), Marijampole (LT) και  Europartners 2000 (BG) διοργανώνουν τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό: «Βιώσιμη Ενέργεια και Ψηφιακό Βίντεο. Yourvid Save Energy 2010-2011» με το γενικότερο θέμα «Το σχολείο μου και η Βιώσιμη Ενέργεια». Βασικοί στόχοι του διαγωνισμού είναι:

Διαβάστε περισσότερα

Για όλα υπάρχει εξήγηση (δημοσίευση 1 Απριλίου 2011)

Ψαχουλεύοντας παλιά συρτάρια και βιβλιοθήκες του σχολείου, τρυπώνοντας σε κλειδωμένα δωμάτια και χώρους που σχεδόν κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή τους, ανακάλυψα θυσαυρούς. Ούτε λίγο, ούτε πολύ περισσότεροι από 150 τίτλοι βιβλίων και οπτικοακουστικού υλικού, "κατέβηκαν" στο χώρο της βιβλιοθήκης, ξεσκονίστηκαν, καταχωρήθηκαν και πήραν θέση στα ράφια της. Μεταξύ άλλων, και μια σειρά εγχειριδίων σχετικών με θέματα συμπεριφορών μέασα στο σχολείο. Ξεφύλλισα ένα από αυτά και σας μεταφέρω ένα απόσπασμα.

Διαβάστε περισσότερα

Των φρονίμων τα παιδιά… (2) (δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011)

Σε συνέχεια της ενημέρωσης των μαθητών της Α’ τάξης για την αγορά εργασίας, η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας Αδαμαντία Μάϊκου, βρέθηκε και πάλι στη Σχολική Βιβλιοθήκη για να προσεγγίσει, με τη βιωματική μέθοδο αυτή τη φορά, τη διαδικασία της συνέντευξης του ενδιαφερόμενου από τον εργοδότη, εξετάζοντας το βιογραφικό σημείωμα του πρώτου. Οι μαθητές, παίζοντας το ρόλο του συνεντευξιαζόμενου,  μυήθηκαν στα μυστικά μιας επιτυχημένης συνέντευξης και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για την ύπαρξη συνέχειας αυτών των επαφών.  

 

Ο πάντα επίκαιρος Κολοκοτρώνης (δημοσίευση 26 Μαρτίου 2011)

Η φετινή γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου είχε σα θέμα της τον Θ. Κολοκοτρώνη. Το αφιέρωμα απαρτίζονταν από τρία μέρη. Στο πρώτο παρουσιάζονταν κάποια σύντομα βιογραφικά στοιχεία συνδυασμένα με αποσπάσματα από τρεις ελληνικές ταινίες, στο δεύτερο μέρος η θεατρική ομάδα παρουσίασε ένα δρώμενο  από τη θεατρική παράσταση το «Μεγάλο μας Τσίρκο» και στο τρίτο μέρος το μουσικό τμήμα της θεατρικής ομάδας έπαιξε  τέσσερα τραγούδια προσαρμοσμένα στο πνεύμα της επετείου. Το γενικό πρόσταγμα είχε η φιλόλογος και υπεύθυνη για τη θεατρική ομάδα, Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, ενώ γενικών οπτικοακουστικών και λοιπών τεχνικών καθηκόντων ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης, Κώστας Αμυγδαλίτσης. Μαζί, ο ανεπανάληπτος Δημήτρης Σουσουρής στο ρόλο του Κολοκοτρώνη, ο Βάγιος Γιαννιός, ο Γιάννης Μαρές, η Φίλη Διανέλλου και η Μαρία Ευαγγέλου. Στη μουσική ομάδα συμμετείχαν οι Σίμος Σιδερής και Ευαγγελία Μπράχου (κιθάρες), Χρήστος Μαντούδης (ακορντεόν), Μιχάλης Χαλάτσης (μπουζούκι), Γιώργος Χιλντεπάτογλου (τουμπελέκι) και Μαρία Λεϊμονή και Γιαλάντα Μπασδέκη (τραγούδι).

1 2 3

Των φρονίμων τα παιδιά… (δημοσίευση 16 Μαρτίου 2011)

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση για την αγορά εργασίας και τις συνθήκες που επικρατούν στις μέρες μας, είχαν οι μαθητές της πρώτης τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η κ. Αδαμαντία Μάϊκου, υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας – σύμβουλος ΣΕΠ, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του εκπαιδευτικού Δημήτρη Ευαγγελόπουλου που διδάσκει το μάθημα.

 

 

Πέφτουν οι σοβάδες σαν το χαλάζι (δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2011)

Δεν είναι η πρώτη φορά που σοβάδες από τα ταβάνια του σχολείου υπακούν στο νόμο της βαρύτητας και κατηφορίζουν προς το δάπεδο. Το πρόβλημα είναι πως αυτή τη φορά, βρέθηκε στο δρόμο τους το κεφάλι ενός άτυχου μαθητή. Το περιστατικό συνέβηκε παραμονές 28ης Οκτωβρίου και όπως είναι φυσικό αναστάτωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι, από προϊστάμενους εκπαίδευσης μέχρι αντινομάρχες δεν πολυσκοτίστηκαν. Τέλος καλό, όλα καλά; Με σημαντική καθυστέρηση και με τον γνωστό greek way τα συστεγαζόμενα σχολεία βρήκαν το ρυθμό τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι σοβάδες από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας ξηλώθηκαν. Τα ταβάνια ασπρίστηκαν και το αποτέλεσμα φαίνεται στη διπλανή φωτογραφία. Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ταβάνια του πρώην Πολυκλαδικού σοβατίστηκαν παρά το γεγονός ότι από κάτω υπήρχε εμφανές μπετόν. Α, η βιβλιοθήκη, το γυμναστήριο, το κυλικείο, οι διάδρομοι, οι τουαλέτες και άλλοι χαμηλής επισκεψιμότητας χώροι εξαιρέθηκαν από τις επισκευές παρά το γεγονός ότι το πόρισμα του ΟΣΚ χαρακτήριζε "κόκκινο" όλο το συγκρότημα.

Αγιασμός (δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2010)

Στο ίδιο προαύλιο βρέθηκαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων για τον καθιερωμένο αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μαζί μας και ένα πλήθος επισήμων. Ο μητροπολίτης, βουλευτές, ο νομάρχης, νυν και υποψήφιοι δήμαρχοι πίσω από το τραπεζάκι με το λευκό τραπεζομάντηλο και από την άλλη πλευρά τα …ζουζούνια. Την παράσταση όμως έκλεψε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γ.Λ . που από πολύ πρωί πάσχιζε με μία σπάτουλα να καθαρίσει τη γεμάτη από αφίσες και συνθήματα είσοδο του σχολείου.

Η υπουργός Παιδείας στη Σχολική Βιβλιοθήκη (δημοσίευση 3 Ιουνίου 2010)

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο συναντήσεων με φορείς και σχολικές μονάδες του νομού Μαγνησίας, επισκέφτηκε το 1ο ΣΕΚ Βόλου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού. Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης στο περιθώριο της οποίας πληροφορήθηκε για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης, τα λειτουργικά προβλήματα και άκουσε με ιδαίτερο ενδιαφέρον κάποιες σύντομες προτάσεις από τον υπεύθυνο της Σ.Β.

"Καληνύχτα Μαργαρίτα" από το "Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών" (δημοσίευση 12 Μαϊου 2010)

Το "Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών" τα κατάφερε και πάλι. Η θετρική ομάδα των μαθητών του 2ου Γ.Λ. και του 2ου ΕΠΑ.Λ Νέας Ιωνίας, παρουσίασε το έργο "Καληνύχτα Μαργαρίτα" του Γεράσιμου Σταύρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Πολυκλαδικού λυκείου. Στην παράσταση συμμετείχαν 17 μαθητές και μαθήτριες ενώ τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η φιλόλογος Μαργαρίτα Παπαϊωάνου.

Το θεατρικό έργο παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μαθητές, συγγενείς τους, εκπαιδευτικοί, που είχαν την ευκαιρία να δουν τους μαθητές να παράγουν πολιτισμό σε μια εγκαταλειμμένη εδώ και χρόνια αίθουσα, που μεταμορφώθηκε σε θέατρο, χάρη στις προσπάθειες καθηγητών και μαθητών των δύο σχολείων.

Τους ρόλους υποδύθηκαν οι:  Φίλη Διανέλλου, Αργύρης Κοτινόπουλος, Βάγιος Γιαννός, Γιολάντα Μπασδέκη, Χρύσα Αβραμάκη, Μιχάλης Λάγγουρας, Ευγενία Κεφαλά, Γιάννης Μαρές, Μαρκέλλα Ευθυμίου, Δημ. Σουσουρής, Μαρία Λεϊμονή, Γιάννης Μυλωνάς, Χρ. Μαντούδης, Μαρία Ευαγγέλου, Δημ. Θεοδώρου, Γρηγ. Τσαμπάσης και Σταύρος Σαμαράς.
Τα σκηνικά έστησαν οι εκπαιδευτικοί Κώστας Αμυγδαλίτσης και Γιάννης Φιλίππου, ενώ την επιμέλεια της διαμόρφωσης της αίθουσας, του οπτικού ντοκουμέντου, της ηχοληψίας και των φωτογραφιών – βίντεο είχε ο Κώστας Αμυγδαλίτσης. Τον φωτισμό επιμελήθηκε ο Αντ. Ανδριανίδης, τις ηλεκτρολογικές εργασίες ο Κώστας Πιτσάβας, ενώ για τη διαμόρφωση της αίθουσα εργάστηκαν οι μαθητές Νίκος Μπουρνάκης, Στ. Σαμαράς, Κ. Στάμος, Γρηγ. Τσαμπάσης, Αλεξ. Σκοπελίτης, Γ. Μυλωνάς, Γ. Μπίτος και οι Χρ. Μόσιος και Δήμος Μπακογιάννης.
Την προσπάθεια μαθητών και καθηγητών στήριξαν οικονομικά οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Συμμετοχή της Σ.Β. σε πρόγραμμα Leonardo (δημοσίευση 23 Απριλίου 2010)

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo, ομάδα δεκατεσσάρων εκπαιδευτικών του 1ου ΣΕΚ Βόλου με τη συμμετοχή του υπεύθυνου της Σχολικής Βιβλιοθήκης, επισκέφτηκαν το Kartuzy της Πολωνίας από 12 έως 19 Απριλίου.
Όπως δηλώνει ο τίτλος του προγράμματος, «Μέθοδοι Διδασκαλίας Εργαστηριακών Μαθημάτων» κατά την παραμονή μας στην Πολωνική κωμόπολη, ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα που αφορά στην τεχνική εκπαίδευση, την πρακτική άσκηση των μαθητών και την άμεση σύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας. Τέλος, το ταξίδι μας σημαδεύτηκε και από δύο μοναδικές εμπειρίες: Την κηδεία του Πολωνού προέδρου και την επιστροφή μας στην Ελλάδα οδικώς με ένα μικρό λεωφορείο λόγω ακύρωσης των πτήσεων στην Ευρώπη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Ένα "Ουράνιο Τόξο" Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για τη Σ.Β. (δημοσίευση 21 Απριλίου 2010)

Αξιοποιώντας μέρος από την έκτακτη επιχορήγηση που έλαβε η Σχολική Βιβλιοθήκη από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του δήμου Νέας Ιωνίας για το σχολ. Έτος 2009-2010, αποκτήθηκαν τέσσερις νέοι υπολογιστές για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Στο μεταξύ, σε συνεννόηση με τον  τομεάρχη του ηλεκτρονικού τομέα του συστεγαζόμενου 1ου ΣΕΚ Βόλου, Αντώνη Ανδρανίδη, επιλέχθηκαν τα επί μέρους τμήματα των Η/Υ (κουτιά, μητρικές πλακέτες, σκληροί δίσκοι κτλ) έτσι ώστε η συναρμολόγηση να γίνει από τους μαθητές του ηλεκτρονικού τομέα που παρακολουθούν την ειδικότητα «Υπολογιστικών Συστημάτων & Δικτύων». Έτσι, για μία μέρα, η βιβλιοθήκη μετατράπηκε σε εργαστήριο συναρμολόγησης Η/Υ. Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους μαθητές η επιλογή των χρωμάτων για τα κουτιά των υπολογιστών, επισημαίνοντας – για ακόμη μία φορά – την έλλειψη χρώματος (και φαντασίας) στα σχολεία.

Συνεχίζοντας την παράδοση... (δημοσίευση 31 Μαρτίου 2010)

Η θεατρική ομάδα "Το Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών", με συντονίστρια την εκπαιδευτικό του 2ου Γ.Λ. Ν. Ιωνίας, Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, επιχειρεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θεατρικά, ανεβάζοντας το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα». Φέτος η ομάδα αποτελείται από μαθητές και των δύο συστεγαζόμενων σχολείων (2ο Γ.Λ. Νέας Ιωνίας και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας) και στόχος της είναι να φιλοξενήσει στο μέλλον μαθητές και άλλων γειτονικών σχολείων.
Η Σχολική Βιβλιοθήκη, δια μέσου του υπευθύνου της, έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της παράστασης.
Στο μεταξύ, πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις 8 Μαΐου, ημέρα πρεμιέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΕΠΑΛ. Σημαντικό κομμάτι αυτής της προετοιμασίας υπήρξε η κατασκευή νέων σκηνικών, στο εργαστήριο τεχνολογίας του 1ου ΣΕΚ Βόλου

Ο... Charlie Chaplin διδάσκει Κοινωνιολογία (δημοσίευση 5 Μαρτίου 2010)

Ένα πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η εκπαιδευτικός του 2ου Γ.Λ. Νέας Ιωνίας, Νίκη Χατζηιεσσαί, για να μεταφέρει στους μαθητές της Γ’ τάξης το κλίμα της βιομηχανικής εποχής, αναλύοντας τα συστήματα του Taylor και του Ford στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνιολογίας και ειδικότερα στο κεφάλαιο «Οργάνωση και μορφές εργασίας». Οι μαθητές παρακολούθησαν απόσπασμα της ταινίας «Μοντέρνοι Καιροί» του 1936 με τον Τσάρλι Τσάπλιν και στη συνέχεια κλήθηκαν να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, σχολιάζοντας τα όσα παρακολούθησαν. Προηγήθηκε ακρόαση και σχολιασμός του τραγουδιού «Η Φάμπρικα» του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Η Σχ. Βιβλιοθήκη φιλοξενεί πρόγραμμα Comenius (δημοσίευση 3 Μαρτίου 2010)

Η Σχολική Βιβλιοθήκη φιλοξένησε τις αποστολές των χωρών μελών που παίρνουν μέρος σε πρόγραμμα Comenius στο οποίο συμμετέχουν τα συστεγαζόμενα σχολεία 1ο Σ.Ε.Κ. Βόλου και 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους παρουσίασαν τις εργασίες τους που είχαν σαν θέμα την ηλιακή ενέργεια. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από τη χώρα μας, συμμετέχουν σχολεία από την Πολωνία, Τουρκία, Σουηδία, Πορτογαλία και Σλοβενία. Το κεντρικό θέμα του προγράμματος ήταν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Σχολική Βιβλιοθήκη εκτός από τη φιλοξενία, επιμελήθηκε την κατασκευή ενός βίντεο για την έναρξη των εργασιών και ανέλαβε τη διαχείριση του ψηφιακού υλικού που θα συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κτλ).

Συμμετοχή της Σχ. Βιβλιοθήκης σε έκθεση αστρονομίας (δημοσίευση 1 Μαρτίου 2010)

Η Σχολική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην «Αναδρομική Έκθεση Αστρονομίας» από 1 έως 15 Μαρτίου στο περιθώριο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας της. Η έκθεση και οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας και υποστηρίζονται από την ΕΚΠΟΛ (Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Στο περίπτερο της Σ.Β. παρουσιάζονται 25 βιβλία από το υλικό της βιβλιοθήκης (εγκυκλοπαίδειες, επιστημονικά βιβλία, λογοτεχνία και αστρονομία). Για το σκοπό αυτό φιλοτεχνήθηκε ειδικό ενημερωτικό έντυπο από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης με  σύντομες περιλήψεις από όλα τα βιβλία, μία αφίσα διαστάσεων 50Χ70, ενώ υπάρχει και ένας Η/Υ που προσφέρει ξενάγηση στους επισκέπτες της έκθεσης στο χώρο της βιβλιοθήκης μέσω της ιστοσελίδας. Κύριος στόχος της συμμετοχής στην έκθεση είναι η ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις των Σχολικών Βιβλιοθηκών. Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοιχτή για το κοινό 09:00 – 13:00 και 17:00 – 2100. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πρωινά είναι ήδη «κλεισμένα» από σχολεία που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την έκθεση. Δυστυχώς, ο "δαίμων" του τυπογραφείου άφησε έξω από το ενημερωτικό πρόγραμμα, τόσο τη Σχολική Βιβλιοθήκη, όσο και το συστεγαζόμενο ΕΚΦΕ Μαγνησίας που συμμετέχει με μία πρωτότυπη σειρά εργαστηριακών ασκήσεων που μπορούν να κατασκευαστούν ανέξοδα ακόμη και από τους μαθητές.

Μήνυμα αγάπης στην ΕΛΕΠΑΠ (δημοσίευση 23 Δεκεμβρίου 2009)

Περισσότερα από 350 SMS "έφυγαν" από τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών σήμερα το πρωί από το προαύλιο του συγκροτήματος του πρώην Πολυκλαδικού με πρωτοβουλία της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Ήταν η πρώτη ίσως φορά που το κινητό τηλέφωνο απενοχοποιήθηκε στα χέρια μαθητών και εκπαιδευτικών και χρησίμευσε για να στείλουμε μηνύματα αγάπης και υποστήριξης στο πολύτιμο έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Σε αυτή τη μικρή εκδήλωση συμμετείχαν επίσης αρκετοί μαθητές του 2ου Γ.Λ. Νέας Ιωνίας, το 1ο ΣΕΚ Βόλου και οι εκπαιδευτικοί του ΕΚΦΕ Μαγνησίας.

 

 

(δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2009)

Συνάντηση με την υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας (δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2009)

Συνάντηση με την υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας κ. Αγάπη Κουτσοκώστα, είχαν οι υπεύθυνοι Σχολικών Βιβλιοθηκών Μαγνησίας με σκοπό να ενημερωθούν για την πρόθεση του γραφείου να εφαρμόσει σε τοπικό δίκτυο ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας σε συνεργασία με τις σχολικές βιβλιοθήκες. Κεντρικός άξονας του προγράμματος η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αγωγής υγείας με την παράλληλη προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης (δημοσίευση Οκτώβριος 2009)

Δέκα κιλά πλαστικό χρώμα, καινούργιες περσίδες στη θέση των παλιών (και κακόγουστων) κουρτινών, δύο διθέσιοι καναπέδες και κάποιες μικροαλλαγές στη διαρύθμιση του χώρου περιλάμβανε το "πακέτο" της ανακαίνισης της βιβλιοθήκης. Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε τους μαθητές που την επισκέφτηκαν, ενώ σχολιάζοντας τις αλλαγές, αναφέρουν ότι ο χώρος έγινε πιο οικείος και φιλικός.

Αγιασμός (δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2009)

Οι οδηγίες για την νέα γρίπη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του φετινού αγιασμού. καλή σχολική χρονιά!!!

"Η Τιμή της Αγάπης" από τη θεατρική ομάδα του σχολείου στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας (δημοσίευση 2 Ιουλίου 2009)

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, η θεατρική ομάδα του σχολείου "Το Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών", παρουσιάσε το έργο "Η Τιμή της Αγάπης" βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Η Τιμή και το Χρήμα". Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ μαθητικής δημιουργίας που οργανώνει κάθε χρόνο το γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας. Πριν από την παράσταση προβλήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στη θεατρική ομάδα που επιμελήθηκε ο υπεύθυνος της Σχολικής Βιβλιοθήκης, Κώστας Αμυγδαλίτσης.

αφιέρωμα στη θεατρική ομάδα απόσπασμα από την παράσταση

Προθήκες (δημοσίευση Μάιος 2009)

Η σχολική χρονιά τελειώνει και η βιβλιοθήκη ετοιμάζεται από τώρα για την επόμενη. Με τη μετακίνηση μερικών βιβλίων και περίπου 20 συρματόσχοινα από φρένα ποδηλάτου, τροποποιήθηκε η είσοδος στους βιβλιοστάτες για να φιλοξενήσει τις νέες παραλαβές, τα μηνιαία περιοδικά και τις προτάσεις της βιβλιοθήκης που θα ανανεώνονται σε μηνιαία βάση. Το σημείο αυτό άλλωστε είναι το πρώτο που συναντά ο επισκέπτης κατά την είσοδό του στη βιβλιοθήκη.

Συνάντηση της Περιβαλλοντικής Ομάδας με τον Δήμαρχο Νέας Ιωίας (δημοσίευση 4 Απριλίου 2009)

Με αφορμή τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης και του σχολείου στον διαγωνισμό βίντεο SMS of Youth, τρεις από τις μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας και ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης, επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη για να τον ενημερώσουν για τη συμμετοχή του σχολείου, να του δείξουν το βίντεο που κατασκεύασαν, αλλά και να συζητήσουν για γενικότερα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την εκπαίδευση. Άλλωστε με αφορμή το βίντεο, αναδείχθηκε το πρόβλημα της καταχρηστικής απόθεσης απορριμμάτων και οικοδομικών υλικών σε χώρο κοντά στο σχολείο. Ο δήμαρχος συνεχάρηκε τα κορίτσια για την προσπάθειά τους και ζήτησε στενότερη συνεργασία του Δήμου με το σχολείο.

Επιτέλους... καλαθάκια (δημοσίευση Μάρτιος 2009)

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Ν. Ιωνίας στο αίτημα της Σχολικής Βιβλιοθήκης για τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων στο χώρο έξω από τη βιβλιοθήκη αλλά και στον υπόλοιπο αύλειο χώρο του σχολείου.

Graffiti στη Βιβλιοθήκη (δημοσίευση 18 Μαρτίου 2009)

Ένα Spray σε λάθος χέρια απλά λερώνει ένα τοίχο, όπως φαίνεται στις πρώτες δύο φωτογραφίες. Στα χέρια όμως του Κώστα Βαβάλιου, μαθητή της Γ' τάξης του σχολείου μας, είναι ικανό να μεταμορφώσει την αρχική ασχήμια και να προσθέσει χρώμα και στυλ στη σχολική μας καθημερινότητα. Τον Κώστα τον ανακάλυψα να δημιουργεί τις δικές του εικόνες στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου με τις "ευλογίες" του Διευθυντή. Του ζήτησα να κάνει κάτι και για τη Βιβλιοθήκη και ανταποκρίθηκε με χαρά. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς και ακολουθεί συνέχεια...

Συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό Βίντεο SMS of Youth 2009 (δημοσίευση 15 Μαρτίου 2009)

Η Σχολική Βιβλιοθήκη και πέντε μαθήτριες της Β΄ τάξης, εκπροσωπούν το σχολείο μας στο διαγωνισμό δημιουργίας μαθητικού βίντεο με θέμα το περιβάλλον, που οργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (SMS of Youth 2009). Το βίντεο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της Β' τάξης, Δήμητρα Ρυμενίδη, Ελπίδα Χρόνη και Ιωάννα Τουτουνοπούλου ενώ συμμετείχαν και η Άννα Σιαφάκα και Μαρίνα Παπαδοπούλου. Με τη συμμετοχή μας, καταθέτουμε αφηγηματικά και μουσικά τον προβληματισμό αλλά και την αγανάκτησή μας για την κατάσταση στην οποία έχουμε φέρει το περιβάλλον επιθυμώντας να περάσουμε «Το Μήνυμα».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο μέρος του video clip γυρίστηκε σε απόσταση μόλις 700 μέτρα από το σχολείο μας, λίγο πιο πάνω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, στα όρια του περιφερειακού δρόμου της πόλης. Δυστυχώς το σημείο αυτό έχει μετατραπεί σε αυθαίρετη χωματερή μαρτυρώντας πόσο ανεύθυνα διαχειριζόμαστε τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της Ιωάννας, τη θλιμμένη αφήγηση της Δήμητρας και με φόντο το αποκρουστικό τοπίο, εκφράζεται ο προβληματισμός. Η αγανάκτηση προκύπτει έτσι απλά, σαν το ποτήρι που ξεχειλίζει, στη θέα ενός ασυνείδητου που πετά το χαρτάκι της σοκολάτας στο δρόμο και αποδίδεται από την οργισμένη Ελπίδα που έγραψε και τους στίχους. Η επεξεργασία του video clip έγινε στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης.
Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τρεις νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από ψηφοφορία του κοινού που θα διαρκέσει από τις 15/3/2009 έως 14/4/2009.

Συναυλία μαθητών (δημοσίευση 14 Μαρτίου 2009)

12 Μαρτίου, μεσημέρι Παρασκευής, με χαμηλή θερμοκρασία παρά την ηλιοφάνεια και οι μαθητές του 2ου Γ.Λ. ετοιμάζουν μια βραδιά γεμάτη θορυβώδικη ροκ μουσική και ένα πρωτοποριακό dj set. Η Σχολική Βιβλιοθήκη παρούσα, προσφέροντας τεχνική υποστήριξη τόσο στις πρόβες όσο και στο βραδινό live. Καλά περάσαμε...

Πρόβες θεατρικής ομάδας (δημοσίευση Μάρτιος 2009)

Το έργο «Η τιμή και το χρήμα» του Κων/νου Θεοτόκη επέλεξε να ανεβάσει η θεατρική ομάδα του σχολείου «Το Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών» για το σχολικό έτος 2008 -2009. Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της ομάδας, Μαργαρίτα Παπαϊωάννου προετοιμάζονται πυρετωδώς για την παράσταση, αφιερώνοντας πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους, προσδίδοντας  χρώμα και ζωντάνια στο άδειο σχολείο τις Κυριακές που κάνουν τις πρόβες τους. Φέτος, μαζί με τα παιδιά, θα βρεθεί επί σκηνής και ο υπεύθυνος της Σ.Β. στο ρόλο του αφηγητή - συγγραφέα ενώ η Σ.Β. έχει αναλάβει την καταγραφή όλης της προσπάθειας των μαθητών με στόχο τη δημιουργία ενός ολιγόλεπτου φιλμ.

Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου (δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2009)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή, στιχουργό και συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου που διοργάνωσαν οι 11 Σχολικές Βιβλιοθήκες του νομού Μαγνησίας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μ. Ελευθερίου, "Άνθρωπος στο Πηγάδι" από τον ποιητή Θανάση Νιάρχο, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του Μ. Ελευθερίου μικρή ορχήστρα του Μουσικού Σχολέιου Βόλου με την επιμέλεια του Ανδρέα Κατσιγιάννη και προσκεκλημένο τον Κώστα Θωμαϊδη.

Συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου (δημ. 18 Φεβρουαρίου 2009)

Επαφή με τους δημοσιογράφους είχαμε το πρωί της Τρίτης 17/2/2009 στο χώρο της Σ.Β. του 5ου Γυμνασίου Βόλου, με αφορμή την εκδήλωση που οργανώνουμε στις 23/2/09 και οι 11 Σχολικές Βιβλιοθήκες του Νομού Μαγνησίας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μ. Ελευθερίου "Άνθρωπος στο πηγάδι" από τον ποιητή Θανάση Νιάρχο και αναγνώσεις αποσπασμάτων από μαθητές. Μαζί μας ήταν και η Διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Βόλου κ. Βάσω Δρεπανιώτου, αφού το Μουσικό Σχολείο έχει αναλάβει το ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης με χορωδία μαθητών σε τραγούδια που έχει γράψει ο Μ. Ελευθερίου. Η υπ. της Σ.Β. Βελεστίνου Μαρία Τεχνοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πολύτιμο ρόλο των Βιβλιοθηκών για την εκπαιδευτική διαδικασία και στο έργο που παράγεται μέσα στις Σ.Β.

Συνδρομές σε περιοδικά (δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2009)

Αξιοποιώντας μια έκτακτη οικονομική επιχορήγηση και προσπαθώντας για διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης, εξασφαλίσαμε την ετήσια συνδρομή σε τέσσερα περιοδικά. Ειδικότερα κάθε μήνα, στην είσοδο της Βιβλιοθήκης οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεφυλλίζουν το National Geographic, το Science Illustrated, το PC Magazine και το Ελληνικό Πανόραμα.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη χορηγός σε εκδήλωση μουσική και ποίησης (δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2008) (το κείμενο είναι απόσπασμα από το δελτίο τύπου που δόθηκε από το Ωδείο Φουντούλη)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας η 1η Συνάντηση Μουσικής & Ποίησης Βόλου που διοργάνωσε το Ωδείο Φουντούλη σε συνεργασία με την International Art Society, με την υποστήριξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη. Στα πλαίσια της Συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις (ομιλίες, διαλέξεις, συναυλίες, τιμητικές διακρίσεις, βραβεύσεις), μεταξύ των οποίων και η απονομή των Βραβείων του  6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης  Βόλου (2008) και του 3ου Διαγωνισμού Ποίησης Βόλου (2008). Παρουσιάστηκαν τραγούδια των Γιώργου Φουντούλη, Ηλία Χατζόγλου, Κασσιανής Αμυγδαλίτση, κα, σε ποιήματα και στίχους βραβευμένων ποιητών  Μάρως Βλαχάκη, Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου, Ουρανίας Κανιούρα, Αναστασίας Γκίτση, Νίκου Καρίμπα, Κωνσταντίνου Ποζουκίδη, Ελένης Αργυροπούλου, Πάρη Συμιακάκη, κα) Συμμετείχε το συγκρότημα "Ωδήσια" (Ηλίας Χατζόγλου - πιάνο, Γιάννης Σταθόπουλος - μπάσο, Νικόλ Γιαννουτάκη - τραγούδι) και το Φωνητικό Σύνολο του Ωδείου Φουντούλη (Έλλη Αλιμπέρτη, Εύα Μανίνη, Χαρούλα Ποδηματά, Κική Συμιακάκη).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  περισσότεροι από 120 συνθέτες και ποιητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πλήθος κόσμου. Αίσθηση προκάλεσαν οι διαλέξεις των Diogo Novo Carvalho (Πορτογαλία), Νίκου Λαρυγγάκη (Σκόπελος), Αντώνη Αντωνίου (Βόλος), Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου (Θάσος), Χρυσούλας Μίσχου (Καβάλα) και Νόνης Σταματέλου (Ιωάννινα).
 Τις εκδηλώσεις παρουσίασε η κ. Ζωή Ναούμ (εκπρόσωπος του Ωδείου Φουντούλη και της International Art Society).

Εκθεση υλικού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (20 - 31 Οκτωβρίου 2008)

Από τις 20 και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την έκθεση που λειτουργεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το υλικό που εκτίθεται, προέρχεται από τον κατάλογο της Βιβλιοθήκης και από τις προσωπικές συλλογές των εκπαιδευτικών Μαργαρίτας Παπαϊωάννου και Κώστα Αμυγδαλίτση, ενώ έχει χωρισθεί σε έξι διαφορετικές κατηγορίες: Λογοτεχνία, Ιστορία, Κοινωνιολογική προσσέγγιση, Τέχνες, Τύπος - Ειδικά αφιερώματα και τέλος, Οπτικοακουστικό υλικό.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στη Σχολική Βιβλιοθήκη (δημοσίευση Οκτώβριος 2008)

Εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο της Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας κ. Ζίκο, η πρόταση που κατέθεσε η Σ.Β. για το πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών της 5ης και 6ης τάξης του δημοτικού, "Μια Μέρα στη Βιβλιοθήκη". Ήδη, εκπαιδευτικοί από πολλά Δημοτικά σχολεία "έκλεισαν ραντεβού" για τους μικρούς μαθητές με τη Σ.Β. Εκτός απροόπτου, ποδαρικό για τη φετινή σχολική χρονιά θα κάνει η έκτη τάξη του 2ου Δ.Σ. Βελεστίνου. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αγιασμός για το σχ. έτος 2008-2009 (δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2008)

Καλή σχολική χρονιά.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2008 (δημοσίευση Ιούνιος 2008)

Η αυλαία των φετεινών Πανελλήνιων Εξετάσεων έπεσε και μαζί της τελείωσε μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τους εκατοντάδες υποψήφιους. Αν και αδόκιμο να μιλάμε για επιδόσεις σε μια διαδικασία για την οποία πολλά έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να νιώθουμε περήφανοι για τους μαθητές του σχολείου μας που όχι μόνο "αγωνίστηκαν" αλλά και "διακρίθηκαν" στον πανελλήνιο εξεταστικό στίβο. Πως είναι αλήθεια να βλέπεις δίπλα από το εξεταζόμενο μάθημα να καμαρώνει ένα μεγαλοπρεπές εικοσάρι; Οι εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων αναζήτησαν και πρόβαλαν τους "κορυφαίους". Λογικό. Εμείς όμως, μέσα από την ιστοσελίδα μας, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Ζήσαμε μαζί τους την επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας και μοιραστήκαμε το άγχος, τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Σε όλους και όλες αξίζουν συγχαρητήρια!

Σάββατο 14 Απριλίου 2008

Μία συναυλία αφιερωμένη στον Ελληνικό και Παγκόσμιο Κινηματογράφο έδωσαν με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Απριλίου 2008, στο χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης οι σπουδαστές και το φωνητικό σύνολο του Ωδείου Φουντούλη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας προβαλλόταν οπτικό υλικό - παραγωγή της βιβλιοθήκης - που βοηθούσε τους θεατές να θυμηθούν σκηνές από τις ταινίες αλλά και στοιχεία των δημιουργών τους. Η εκδήλωση εντάσσονταν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σχολικής βιβλιοθήκης που αποσκοπούν στην ανάδειξη μιας άλλης διάστασης που οφείλει να έχει το σύγχρονο σχολείο, αυτή της συνεργασίας, της συνεχούς επαφής με την τοπική κοινωνία και τη μεταμόρφωση του από χώρο στείρας παροχής γνώσεων σε φορέα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Οι σπουδαστές ανάλογα με το επίπεδο των σπουδών τους ερμήνευσαν στο πιάνο γνωστά μουσικά θέματα από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Θρυλικές ταινίες όπως «Ο Νονός», «Τα απαγορευμένα παιχνίδια», «Ο καιρός των τσιγγάνων», «Στέλλα», «Πολιτική Κουζίνα», «Η ζωή είναι ωραία» κι άλλα, ζωντάνεψαν μέσα από τις διασκευές για πιάνο της Κασσιανής Αμυγδάλίτση και τις υπέροχες φωνές των νεαρών ερμηνευτριών. Κατά σειρά εμφάνισης έπαιξαν οι σπουδαστές: Μιχαηλία Κόκκινη, Αγγελική Πανταζή, Εύη Κάβουρα, Δημήτρης Κουμπαρέλος, Χλόη Αμυγδαλίτση, Σταυρούλα Συμιακάκη, Ελίζα Κάβουρα, Βικτώρια Σοφιάδη, Κική Συμιακάκη, Εύα Μανίνη, Νάνση Κουρή, Βίλλυ Δεβλιώτη, Στέλλα Ποδηματά. Στο Φωνητικό Σύνολο συμμετείχαν οι: Έλλη Αλιμπέρτη, Ελένη Καββαδία, Εύα Μανίνη, Τασούλα Σταμάτη, Κική Συμιακάκη, Χαρούλα Ποδηματά. Την επιμέλεια του προγράμματος, τη διδασκαλία των τραγουδιών και τη συνοδεία στο πιάνο είχε η Κασσιανή Αμυγδαλίτση, διπλωματούχος καθηγήτρια τραγουδιού και υπεύθυνη του τμήματος ελληνικού & ξένου τραγουδιού του Ωδείου Φουντούλη.

Ένα ...facelifting για τη βιβλιοθήκη (δημοσίευση Φεβρουάριος 2008)

Ένα φρεσκάρισμα της εισόδου της βιβλιοθήκης και η προσθήκη της απαραίτητης ενημερωτικής πινακίδας, ανανέωσαν την εικόνα της και την έκαναν ακόμη πιο ελκυστική.

 

Καλή μας χρονιά...(δημοσίευση Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008)

Με αφορμή τη νέα χρονιά αλλά και την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο υπέυθυνο της Σχολικής Βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με καλεσμένους εκπαιδευτικούς από ολόκληρο το συγκρότημα του Πολυκλαδικού. Το "φλουρί" κέρδισε ο διευθυντής του 1ου Σ.Ε.Κ. κ. Γιώργος Φιλίππου.

"Έπιασαν τόπο" (δημοσίευση Δεκέμβριος 2007)

Πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές PIII/1GHz, ανεπαρκείς για απαιτητικές εργαστηριακές εφαρμογές, παραχωρήθηκαν στη Σχολική Βιβλιοθήκη από το συστεγαζόμενο 1ο ΣΕΚ Βόλου, ύστερα από σχετικό αίτημα. Οι νέοι Η/Υ συντηρήθηκαν, και ανέλαβαν καθήκοντα σε ρόλο workstation στη θέση των "αρχαίων" πια PII του αρχικού εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Η/Υ παραδόθηκαν με το αυθεντικό product key των Windows 2000. Έτσι, υπάρχει πλέον η δυνατότητα επιλογής λειτουργικού συστήματος από τους χρήστες ανάλογα με το τι θέλουν να κάνουν: για αναζήτηση στο ΑΒΕΚΤ, ο χρήστης (συνεχίζει) να επιλέγει Windows NT, ενώ για όλες τις άλλες εργασίες τα πιο φιλικά και με περισσότερες δυνατότητες Windows 2000. Επιπρόσθετα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν και από τρεις έγιναν τέσσερις, ενώ ο πέμπτος Η/Υ ανέλαβε να "συνεργαστεί" με τα υπόλοιπα μηχανήματα του ειδικά διαμορφωμένου χώρου προβολών.