English French German Portuguese Russian Spanish

slide 1 slide 2 slide 3$slide){ ?>

European Projects

Αναζήτηση

Ημερολόγιο

April 2024
SMTWTFS
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Βασικές Αρχές του Νέου Συστήματος Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας, αλλάζει ο τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2014, δηλαδή για όσους μαθητές φοιτήσουν το 2011-12 στην Α' Λυκείου και τους νεώτερους. Οι βασικοί άξονες του νέου συστήματος πρόσβασης είναι οι εξής:

  1. Βασικό κριτήριο για την πρόσβαση θα είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες θα διεξάγονται κεντρικά και με διαδικασίες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο. 
  2. Η εισαγωγή θα εξακολουθήσει να γίνεται σε τμήματα. Τα τμήματα θα ανήκουν σε σχολές που θα προκύψουν με βάση το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάθε σχολή θα περιλαμβάνει διαφορετικά τμήματα (προγράμματα σπουδών) σε συγγενή αντικείμενα. 
  3. Θα υπάρχει ένας κατάλογος μαθημάτων στα οποία θα εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για κάθε τμήμα ή ομάδες ομοειδών ή συγγενών, από άποψη επιστημονικού αντικειμένου, τμημάτων θα απαιτείται εξέταση σε 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 
  4. Τα τμήματα/ομάδες τμημάτων θα ορίζουν τη βαρύτητα (συντελεστές στάθμισης) του κάθε μαθήματος, ώστε να υπολογίζονται τα μόρια του κάθε υποψηφίου για το τμήμα/ομάδα τμημάτων. Είναι πιθανό, ο κάθε μαθητής να πετυχαίνει διαφορετικό αριθμό μορίων για κάθε τμήμα, ανάλογα με την επίδοσή του και σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας που έχει ορίσει το κάθε τμήμα για το μάθημα. 
  5. Στα μόρια πρόσβασης του κάθε μαθητή θα συνυπολογίζονται, σε μικρό ποσοστό, οι βαθμοί του στη Β? και τη Γ? Λυκείου (δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο τρόπος υπολογισμού των βαθμών αυτών). 
  6. Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερες, της μιας, ομάδες τμημάτων, πιθανότατα θα πρέπει να εξεταστεί σε περισσότερα των 4 μαθημάτων. 
  7. Σε περίπτωση που σε μια σχολή υπάρχουν περισσότερα το ενός τμήματα, η σχολή μπορεί να αποφασίσει ότι στο πρώτο έτος θα υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα σπουδών για τα τμήματά της. Στο 2ο έτος, ο φοιτητής θα εντάσσεται στο τμήμα (πρόγραμμα σπουδών) στο οποίο έχει εισαχθεί μέσω των πανελλαδικών. 
  8. Ένας φοιτητής θα μπορεί να αλλάξει τμήμα στο 2ο έτος εφόσον συντρέχουν αθροιστικά τα παρακάτω:
    • Υπάρχουν κενές θέσεις (σε σχέση με τον αρχικό αριθμό εισακτέων του τμήματος).
    • Τα μόρια που πέτυχε στις πανελλαδικές είναι περισσότερα από τη βάση του τμήματος αυτού (τη χρονιά που έδωσε εξετάσεις). Δηλαδή θα μπορούσε να είχε επιτύχει στο νέο τμήμα και μέσω των πανελλαδικών.
    • Τηρούνται οι προϋποθέσεις που απαιτεί η σχολή.

Επικοινωνία

 Επικοινωνήστε μαζί μας ως εξής:

 Διεύθυνση: Μελίνας Μερκούρη 80 - 38446 - Νέα Ιωνία -  Βόλος
Τηλ.: 2421066685
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Διευθυντής: Μήτσιας Βασίλειος ΠΕ86

Δημιουργία Ιστοσελίδας:
Παπανικολάου Ευαγγελία ΠΕ86
Συντήρηση Ιστοσελίδας: Αναστασίου Ευάγγελος  ΠΕ86
Η σελίδα μας στο Facebook

 

 

Διαδίκτυο

Ψηφιακά Βοηθήματα

Επισκέπτες

Today0
Yesterday1
Week5
Month17
All5083

Kubik-Rubik Joomla! Extensions



Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.6 templates web hosting Valid XHTML and CSS.